Počela nastava u OŠ „Vladislav Ribnikar“ – u čemu će se razlikovati današnji dan

Snežana Vuković je rekla da će deca u OŠ „Vladislav Ribnikar“ imati više časova nego u protekle dve nedelje, kada su deca bila na dva do tri časa dnevno.

„Današnji dan će se razlikovati po tome što će učenici VII-2 popodne doći na nastavu. Oni su sami insistirali u razgovoru sa kolegama terapeutima. Mi smo u stalnom kontaktu sa njima, na dnevnom nivou, komuniciramo, osluškujemo. Insistirali su da počnu sa nastavom fizičkog i zdravstvenog vaspitanja. Sutra će krenuti sa nastavom fizičkog i nastavom geografije. Idemo postepeno, polako. u skladu sa potrebama i željama dece“, navela je Snežana Vuković.

Naglasila je da, ukoliko roditelji primete da se deca plaše i nemaju potrebu da uđu u školski prostor, dete ne mora da dođe u školu jer bi to bilo „novo nasilje nad detetom i niko iz Ministarstva i stručnih krugova ne insistira na tome“.

„Vrlo je važno da samo imamo pisanu izjavu roditelja da dete ne dolazi i da se prati šta se dešava sa tim detetom. Bilo bi dobro kad bi deca imala onlajn nastavu za one koji ne žele da budu, ali informacije su takve da roditelji uopšte ne žele nastavu, žele prekid i završetak školske godine“, naglasila je Vukovićeva.

Uskoro opširnije…

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike