Plasido Domingo i „Virtouzi“: Slomila nas je smrt nevine dece

Kulturna menadžerka, kreatorka i producentkinja talent šou programa Virtouzi Marijan Peler i proslavljeni operski pevač i dirigent Plasido Domingo uputili su saučešće porodicama nastradalih učenika OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

U pismu saučešća Marijan Peler kaže da je duboko tužna i da su svi u Virtuozima shrvani strašnom tragedijom u školi u Beogradu.

„Posebno smo tužni i slomljenog srca zbog gubitka mladog Andrije Čikića, kojeg se dobro sećam sa srpskog kastinga. Iskreno saučešće njegovoj porodici od porodice Virtuozi. Svi samo plačemo otkad smo saznali za ovu strašnu tragediju“, navedeno je u pismu.

Poruku saučešća u istom pismu poslao je i čuveni Plasido Domingo.

„Potpuno smo slomljeni, preneraženi i ogorčeni zbog besmislenog ubistva koje se dogodilo 3. maja u školi u Beogradu. Svaki gubitak života je tragedija, a naročito kada su žrtve nevina deca. Moje saučešće svakom članu porodica koje su izgubile voljenu osobu. Molim se za svakoga od vas.

I Domingo se setio Andrije Čikića, za kojeg kaže da je bio mlad, živahan i talentovan pijanista i briljantan muzičar sa svetlom budućnošću, ali i „ljudsko biće iz njihove zajednice“.

„Mlada osoba puna radosti i snova. Delim bol sa Virtuozima zbog neobjašnjivog gubitka koji je pretrpelo celo takmičenje. Sa njima delim svoj lični bol i tugu, izražavajući najdublje saučešće svim porodicama koje su izgubile voljenu osobu u ovoj tragediji“, napisao je Domingo.

U pismu ističu da osećaju da moraju nešto da urade, da se suprotstave nasilju u školama i pomognu žrtvama.

Srbija 2020. bila gost „Virtouza“

„Virtuozi“ je popularni talent šou-program u kojem se takmiče mladi muzičari i vokalni izvođači klasične muzike. Od 2014. godine organizuje ga istoimena mađarska produkcija, a 2020. se proširio na zemlje Višegradske grupe (Poljska, Češka, Slovačka), dok je Srbija pozvana da učestvuje kao gost.

Kroz audicije u Beogradu izabrana su tada četiri mlada talenta koja su otišla na takmičenje u Budimpeštu. Takmičenje je emitovao i RTS, a u žiriju su bila i dva srpska člana – Nemanja Radulović i Silvana Grujić.

Šesti član žirija odnosno „super žiri“ u finalu, kao i tokom narednog izdanja takmičenja, bio je Plasido Domingo, koji je u maju 2018. postao i jedan od akcionara kompanije koja organizuje takmičenje.

Jedan od takmičara iz Srbije bio i je učenik OŠ „Vladislav Ribnikar“ Andrija Čikić koji je nastradao u pucnjavi.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike