Padobranski skok u spomen na 16 ubijenih radnika RTS-a

Čak i padobranci sa više hiljada skokova reći će da neke posebno pamte. Ovo je jedan od takvih. Skakalo se sa zastavom na kojoj su likovi radnika RTS-a poginulih u NATO bombardovanju.

“Kad su me kontaktirali ljudi sa RTS-a nije bilo nikakvih problema da taj tehnički deo oko izrade zastave realizujemo, moj drug je odštampao zastavu, radnici RTS-a napravili rešenje, ja sam neku doradio uradio i napravio torbicu i to je bilo spremno da neko skoči. Nadao sam se da će neko sa RTS-a da skoči, Gale ili Duka, ali nekako su mene izabrali”, kaže Ivan Đorđević.

Skakalo se na sportskom aerodromu u Paraćinu.

“Aero-klub ‘Naša krila’ je bio domaćin ekipi RTS-a, naši padobranci su skočili iz ‘utve 66’ sa 1.500 metara i jedan od naših padobranaca je nosio zastavu poginulih radnika RTS-a u bombardovanju”, istakla je Svetlana Simić iz tog aero-kluba.

Takav događaj traži i posebnu službu. Uz protonamesnika paraćinskog oca Nenada, služio je još jedan padobranac.

“Zastavu je osveštao, uz blagoslov vladike braničevskog Ignatija, naš član kluba, episkop Metodije”, ističe padobranac Nenad Kuzmanović.

Zastava od 24 metra kvadratna stala je u padobransku torbicu i ekipa je poletela. Vetar je bio jak, ali povoljan za razvijanje zastave. Time su se i padobranci priključili turniru „Igrajmo za 16“.

„Zahvaljujemo u ime organizacionog odbora što dostojanstveno čuvate istinu i sećanje na poginule kolege i sve žrtve NATO bombardovanja 1999“, rekao je radnik RTS-a Nenad Milunović.

Sa aerodroma zastava odlazi na tribine turnira, krasiće ih do superfinala u fudbalu.

(RTS)


Ostavite komentar