Odloženi letovi sa beogradskog aerodroma zbog greške u kontroli dolaznih putnika

Kompanija „Er Srbija“ saopštila je da će večeras i sutra ujutro doći do odstupanja u planiranom redu letenja i da je moguće da pojedini letovi kasne i do dva sata zbog vanrednog pregleda odlaznog terminala aerodroma „Nikola Tesla“.

Kako se navodi u saopštenju, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije naložilo je popodne vanredni pregled odlaznog terminala zbog  greške u praćenju redovnih tokova dolaznih putnika od strane nadležnih službi beogradskog aerodroma.  

„Usled pomenutog vanrednog pregleda, moguće je da će doći do odstupanja u planiranom redu letenja u večerašnjem i sutrašnjem jutarnjem talasu saobraćaja Er Srbije. Očekuje se da će pojedini letovi u jutarnjem talasu kasniti i do dva časa“, saopštila je Er Srbija.    

Navodi se da nadležne službe „Er Srbije“ u saradnji sa službama kompanije „Belgrejd erport“ preduzimaju sve što je u njihovoj moći da se saobraćaj odvija sa što manje odstupanja u odnosu na planirani red letenja.

Er Srbija žali zbog eventualnih neprijatnosti i zahvaljuje putnicima na razumevanju. 

Za putnike na letovima čije je vreme poletanja pomereno za više od dva časa, srpska nacionalna avio-kompanija obezbediće posluženje, a sve one koji su izgubili svoje konekcije kompanija preusmerava na alternativne letove.

Pojedini beogradski mediji navode da je problem nastao kada su putnici iz Severne Makedonije po sletanju ušli u autobus koji ih je greškom odvezao na pogrešan gejt.

Tako su završili u tranzitnom delu, u kojem nisu smeli da se budu, jer Severna Makedonija nije u grupi zemalja koje imaju neophodne dozvole za to.

U pitanju je međunarodno pravilo od kojeg nema odstupanja. Ti putnici će morati ponovo da prođu obavezne bezbednosne kontrole i procenjeno je da će obustava poletanja trajati najmanje dva sata.

(RTS)


Ostavite komentar