Odgovor SBB kompanije povodom upozorenja RTS-a za pozicioniranje TV kanala

Poštovani gospodine Bujoševiću,

Hvala Vam na tome što ste nas javnim dopisom i upozorenjem obavestili o pojedinim odredbama novog Zakona o elektronskim medijima, koje se tiču pozicioniranja TV kanala.

SBB kompanija preko 20 godina posluje u Srbiji poštujući sve zakone i zakonske obaveze, te ne razumemo Vašu zabrinutost tim povodom.

U procesu smo izmene pozicija kanala onako kako to Zakon i nalaže, a zbog velikog broja platformi koje imamo i kompleksnosti same promene pozicija u skladu sa tehnologijama svih platformi, potrebno je vreme za usklađivanje uz minimalan uticaj na korisnike.

Istovremeno, koristimo ovu priliku da Vas podsetimo na obaveze koje nosi Zakon o oglašavanju, a koje je RTS prekršio kada je bez opravdanog razloga i bilo kakvog objašnjenja odbio da emituje TV reklamu SBB kompanije i time diskriminisao SBB.

Podsetićemo Vas i na to da smo pre skoro dva meseca poslali i dopis, Vama lično i Upravnom odboru RTS-a, u kome smo tražili objašnjenje zašto je naša reklama koja nosi poruku “Kada imaš izbor, biraš SBB“, emitovana samo jednom 14. septembra, pa onda stopirana. Odgovor od Vas gospodine Bujoševiću, kao ni od Upravnog odbora RTS-a, nikada nismo dobili.

Za SBB

Milija Zeković, direktor

(RTS)


Ostavite komentar