Od sutra obavezna registracija za korišćenje pripejd usluge mobilne telefonije

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija objavilo je Pravilnik o tehničkim uslovima za registraciju krajnjih korisnika usluge sa plaćanjem unapred u Službenom glasniku. Pravilnikom je uvedena registracija krajnjih korisnika usluge sa plaćanjem unapred (pripejd) u skladu sa Zakonom o elektronskim komunikacijama koja će biti obavezna počev od 10. februara, ističe se u saopštenju.

Ovo znači da će prilikom kupovine pripejd kartica za mobilnu telefoniju korisnici morati da se registruju pre korišćenja nove kartice, što će moći da urade u poslovnicama ili preko interneta otvaranjem naloga na potpuno bezbedan način.

Pravilnik stupa na snagu 10. februara i već od tada će svi neregistrovani pripejd korisnici moći da se registruju u poslovnicama, dok će postepeno biti uvedena i onlajn registracija korišćenjem šeme elektronske identifikacije osnovnog nivoa pouzdanosti.

„Neregistrovani pripejd korisnici će najkasnije do 10. februara moći da koriste sve usluge, a od tog datuma registracija će biti obavezna i za postojeće i za nove korisnike. Nakon 10. februara korisnici pripejd usluga koji se ne budu registrovali imaće samo omogućene usluge obavljanja poziva ka hitnim službama ili ka sistemu korisničke podrške operatora“, zaključuje se u saopštenju.

(RTS)


Ostavite komentar