Objavljeni detalji šetnje Beograd prajda 9. septembra

Ulazni punktovi se nalaze na lokacijama u Ulici kralja Milana, kod hotela Moskva, raskrsnicama Resavske i Birčaninove i Resavske i Mišarske i na ulazu u Kralja Milana sa Trga Slavija.

„Na punktovima će, pored pripadnika policije, biti prisutno licencirano obezbeđenje, oranizatori i volonteri, koji će se postarati da svako bezbedno pristupi šetnji i koncertima i dobije narukvicu neophodnu za šetnju“, navodi se u saopštenju.

Šetnja će se iz parka Manjež, nastaviti Nemanjinom ulicom, ulicama Kneza Miloša i Kralja Milana, Trgom Nikole Pašića do Narodne skupštine, zatim ponovo ulicom Kneza Miloša i Nemanjinom do parka Manjež.

Nakon šetnje, od 19 časova, u parku Manjež biće održan koncert.

Organizatori naglašavaju, da tokom šetnje neće biti dozvoljene bilo kakve parole ili transparenti koji sadrže natpise koji nisu u skladu sa vrednostima i politikama Beograd Prajda, a što uključuje poruke mržnje na nacionalnoj, verskoj ili etničkoj osnovi, diskriminaciju, uvrede, homofobiju, transfobiju, mizoginiju i pozive na nasilje. 

Beograd Prajd ove godine održava se pod sloganom „Nismo ni blizu“, naglašavajući da se LGBTQ+ zajednica u Srbiji suočava sa povećanim nasiljem i diskriminacijom, i da se zahtevi Beograd Prajda nisu promenili od 2014. godine, zaključuje se u saopštenju.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike