Obeležavanje Dana pobede u Srbiji – polaganje venaca i odavanje počasti

Izaslanik predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, ministar odbrane Miloš Vučević položio je venac na Spomenik Neznanom junaku na Avali, povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

Ministar Vučević venac je položio u pratnji šefa Kabineta ministra odbrane brigadnog generala Gorana Momčilovića i načelnika Uprave za telekomunikacije i informatiku Generalštaba brigadnog generala Mileta Vitezovića.

Nakon što je uz intoniranje himne Republike Srbije i svečani stroj Garde Vojske Srbije položio venac, ministar odbrane je u spomen-knjigu upisao: „Besmrtnim herojima, svima vama bez obzira na ideološke razlike i svim palim saveznicima za svetu slobodu našeg naroda, neka je večna slava i hvala. Danas, kada u tuzi dočekujemo Dan pobede, duboko potreseni tragedijom koja nas je nedavno zadesila, inspirisani vašom verom i junaštvom zavetujemo se da ćemo znati da sačuvamo slobodu i mir. Večan pomen podaj Gospode svim herojima slobode Srbije“.

Polaganje venaca povodom Dana pobede nad fašizmom

Povodom Dana pobede nad fašizmom ministar za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković predvodio je državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti žrtvama na Groblju oslobodilaca Beograda.

Počast su odali i predstavnici Ministarstva odbrane, predsednik skupštine Grada Breograda Nikola Nikodijević, kao i predstavnici SUBNOR-a Srbije.

Počast „večnoj vatri“

Na Spomen-kompleksu groblja oslobodilaca Beograda položili su vence uz najviše vojne i državne počasti i predstavnici diplomatskog kora Belorusije, Rusije, Kazahstana i Azerbejdžana.

Delegacije su nakon polaganja venaca u odale počast „večnoj vatri“, koja se nalazi u okviru kompleksa Groblja oslobodilaca Beograda. Počasti je prisustvovao i ruski ambasador Aleksandar Bocan Harčenko.

Na spomen groblju u Novom Sadu, vence su položili predstavnici Gradskog odbora SUBNOR-a, rezervne vojne starešine, predstavnici Vojske Srbije i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike