Novinarka RTS-a Sanja Ljubisavljević Bekić dobitnica medijske nagrade za borbu protiv diskriminacije

Nagrade Poverenika za zaštitu ravnopravnosti dodeljene su na obeležavanju Međunarodnog dana tolerancije u Beogradu koji je ove godine posvećen borbi protiv ejdžizma.

Novinarka RTS-a Sanja Ljubisavljević Bekić je na ovogodišnjem konkursu osvojila prvu nagradu u kategoriji TV prilog, za emisiju “Romi – od mahale do velike scene“.

Nagrađena priča, u kojoj se daje prikaz svega onoga sa čime se Romi suočavaju – od loših uslova života, diskriminacije, do teške borbe za uspeh “na velikoj sceni“, emitovana je u RTS-ovoj emisiji “Četvrtkom u 9“.

Druga i treća nagrada u ovoj oblasti pripale su Aleksandru Miniću sa televizije Forum i Nikolini Kljajić sa Blic televizije.

Istraživanje o femicidu, koje su sprovele novinarke CINS-a, Teodora Ćurčić i Jovana Tomić, osvojilo je prvu nagradu u onlajn kategoriji, dok je tekst o sigurnim kućama, autorke Dejane Cvetković iz Vremena poneo prvu nagradu u kategoriji štampani mediji.

Druga i treća nagrada u onlajn kategoriji pripale su Stefanu Mihajlovskom iz Zumera i Jeleni Milenković sa portala Bum93.

U štampanim medijima druga i treća nagrada pripale su Dunji Karanović iz časopisa Lice ulice i Snežani Rovčanin Tomković iz Večernjih novosti.

Stručni žiri činili su predstavnici Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i Odeljenja za medije Misije OEBS-a u Srbiji, kao i prošlogodišnji dobitnici i dobitnice prvih nagrada u sve tri kategorije.

Prošle godine prva nagrada za najbolji onlajn članak pripala je novinarki Internet portala RTS-a Aleksandri Trajković Arsić za tekst “Devojčice nam uhode, pipkaju i siluju rođaci, komšije, drugari – zašto i dalje žmurimo“.

(RTS)


Ostavite komentar