Nova generacija đaka posle 14 godina u Srednjoj školi unutrašnjih poslova; Gašić: Vi ste budućnost Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić poželeo je na svečanoj ceremoniji u Sremskoj Kamenici dobrodošlicu novoj generaciji učenika Srednje škole unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović“ koja je nakon gotovo decenije i po ponovo otvorila vrata budućim policajcima, saopštio je MUP.

„Vi ste 39. generacija, a prva posle 14 godina koja je kročila u ovu školu, a koja će nastaviti stazama 15.000 hrabrih, vrednih kolega policajaca, koji su gradili bezbednost ove zemlje i koji i danas verno služe svojoj zemlji“, rekao je ministar učenicima koji su na putu do đačkih klupa Srednje škole unutrašnjih poslova prošli stroge kriterijume selekcije i pokazali najbolje rezultate.

Poručio im je da će tokom četiri godine školovanja, pored dosta truda i zalaganja, steći nova znanja i veštine, ali i neraskidiva prijateljstva.

„Pažljivo slušajte i grabite znanje i iskustvo kojima će vas učiti i prenositi vam vaši profesori. Nikada ne smete zaboraviti vrednosti sa kojima ste porasli, a koje vam ovde nadograđuju i usmeravaju ka pravim ciljevima. Te vrednosti su temelj vašeg budućeg rada i postupanja“, poručio je ministar i dodao da će učenici ove škole, kolevke srpske policije, imati najbolje uslove za boravak i učenje koje će im omogućiti da postanu ponos Ministarstva unutrašnjih poslova.

„Vi ste od danas i naša deca. Vi ste budućnost Ministarstva unutrašnjih poslova i budućnost Republike Srbije. Od vas će se tražiti da se puno trudite i puno odričete, ali, svakako, za samo četiri godine, stajaćete ovde, u stroju, bacićete vaše kape uvis i reći: ‘Vredelo je!’“, rekao je Gašić i zahvalio roditeljima nove generacije đaka Srednje škole unutrašnjih poslova na poverenju, a predsedniku Srbije i premijerki, kao i ministarstvima prosvete i finansija, na podršci.

Ministar Gašić uruččio je i plakete zahvalnosti predstavnicima državnih institucija koji su doprineli ponovnom otvaranju Srednje škole unutrašnjih poslova.

„Želim da poručim da smo svi zajedno u službi naše zemlje, u službi našem narodu i pokazali smo da samo kroz zajednički rad i kao jedinstven tim, možemo da stvaramo ovakve vrednosti koje su nemerljive i ni sa čim uporedive“ izjavio je Gašić i poželeo đacima srećan početak školske godine i uspešno školovanje.

Đukić Dejanović: Škola „Jakov Nenadović“ ima status škole od posebnog interesa za Srbiju 

„Čast je biti danas ovde sa vama u ovom svečanom trenutku u kome promovišemo prvu generaciju od 231 učenika Srednje škole unutrašnjih poslova ‘Jakov Nenadović’ u Sremskoj Kamenici“, istakla je ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.

Dodala je da je osnivanje ove škole, za koju je vladalo veliko interesovanje učenika i roditelja, jedna od aktivnosti koje doprinosi nastojanju države da izgradi nove generacije policajaca čije će znanje, veština i profesionalizam biti garant bezbednosti Republike Srbije i naših građana u budućnosti.

„Plan i program nastave učenja, prostorni i infrastrukturni uslovi za učenje i rad su odlični, a nastavnici spremni i motivisani da prime prvu generaciju učenika budućih policajaca. Srednja škola unutrašnjih poslova ‘Jakov Nenadović’ ima status škole od posebnog interesa za Srbiju čime se našla u društvu šest srednjih škola koje zbog svojih specifičnosti i uloge imaju posebnu pažnju države“, izjavila je ministarka prosvete i poručila nastavnicima škole da uvek mogu računati na podršku ministarstava prosvete i unutrašnjih poslova, kao i Vlade Republike Srbije.

Ministarka Đukić Dejanović je istakla i značaj policijske profesije.

„Policajac je časno i važno zanimanje. U ovoj školi ćete dobiti znanje i veštine koje će vam omogućiti da ga obavljate efikasno i na dobrobit društva. Želim da vam poručim da marljivo učite, da jačate sopstveni integritet i dostojanstvo, kao i empatiju i ljubav prema narodu i među sobom, jer ste vi, pre svih, ti koji brinu o našoj bezbednosti, o bezbednosti naše dece“, poručila je ministarka budućim policajcima, poželevši njima i nastavnicima srećan rad i uspešnu školsku godinu.

Direktorka škole: Čekaju nas mnogi izazovi, uverena sam da ćemo ih uspešno savladati

Direktorka Srednje škole unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović“ Vesna Đurović izjavila je da će učenici imati punu podršku profesora koji su spremni da im kroz maksimalno zalaganje i požrtvovanost pruže kvalitetno obrazovanje.

„Čekaju nas mnogi izazovi, nekada će nam biti teško, nekada lakše, ali sam uverena da ćemo ih uspešno savladavati i iz njih izaći snažniji, bolji, plemenitiji. Neka vam ovo životno razdoblje bude najlepše i najplodnije“, poručila je direktorka Srednje škole unutrašnjih poslova polaznicima ove škole.

Na ceremoniji su, pored pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i rektora Kriminalističko-policijskog univerziteta Zorana Đurđevića, prisustvovali predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, kao i drugi predstavnici Pokrajinske vlade i Ministarstva prosvete.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike