Nastavlja se redovna nastava u OŠ „20. oktobar“, MUP najavio pojačane patrole

Kako navode iz MUP-a, na sastanku je predočen obim pojačanog postupanja policijskih službenika Policijske stanice Novi Beograd od 13. novembra, kada su školi upućene pretnje, kao i da policajci za vreme nastave školu obezbeđuju sa dva policijska službenika, kao i obilascima kroz redovnu interventnu, patrolnu i operativnu delatnost i češćim obilascima tokom noći.

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su na sastanku obavestili prisutne da policijski službenici, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, profesionalno postupaju po svakoj dobijenoj prijavi o pretnji, pravovremeno reaguju i preduzimaju sve mere i radnje u rasvetljavanju ovakvih dojava“.

Kako se navodi, dogovoreno je i da direktor škole nastavničkom veću i Savetu roditelja prenese da su policijski službenici preduzeli pojačane mere i upozna ih sa merama koje škola preduzima na unapređenju bezbednosti.

„Sve dojave do sada bile lažne“

Pomoćnik načelnika Policijske uprave za grad Beograd Ivan Cvijović povodom učestalih dojava od početka novembra, istakao je da je proverom utvrđeno da su do sada sve dojave bile lažne.

„Od početka novembra na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd i Republike Srbije imamo učestale dojave o postavljenim eksplozivnim napravama koje se prevashodno odnose na vaspitno-obrazovne ustanove i u tom smislu policijski službenici preduzimaju preventivne preglede radi utvrđivanja svih okolnosti. U dosadašnjem radu se utvrdilo da su sve prijave bile lažne“, rekao je Cvijović, dodavši da policija u saradnji sa nadležnim Višim javnim tužilaštvom – Odeljenjem za visokotehnološki kriminal, preduzima sve mere i radnje na rasvetljavanju ovih slučajeva.

Apelovao je na roditelje i nastavno osoblje da ne podležu panici i da o svim bezbednosno interesantnim događajima i saznanjima pozovu policiju koja će odmah reagovati, saopšteno je iz MUP-a.

(RTS)


Ostavite komentar