Nastava u novobeogradskoj školi već danima se prekida zbog lažnih dojava o bombi

U 13.25 stigla je još jedna lažna dojava o postavljenoj bombi, tako da druga smena danas nije bila u školi. Policija je pojačala kontrolu na ulazima i ispred škole.

Prema podacima MUP-a, od početka meseca na adresu škole stiglo je čak pet dojava. Svaki put je policija intervenisala, prekidala nastavu i uvek se konstatovalo da su dojave lažne.

Pretnje koje stižu na adresu škole stižu sa anonimne elektronske adrese i vrlo su uznemirujuće.

Rukovodilac Aktiva direktora osnovnih škola na Novom Beogradu Darko Eger rekao je u Beogradskoj hronici da skoro već godinu i po dana stižu dojave o postavljenim eksplozivnim sredstvima u objektima i dvorištima škola u Beogradu, i da su sve bile lažne.

„Ministarstvo prosvete, sa svoje strane, redukovalo je određenu komunikaciju putem interneta, sprovelo i strukturiralo na jedan službeni način. Ministarstvo unutrašnjih poslova, sa svoje strane, radi bržeg delovanja, jer je to ono što je bio najveći problem u tom prvom periodu kada smo primali lažne dojave, da se vreme delovanja skrati i da po područnim stanicama, Ministarstvo unutrašnjih poslova obuči određen broj ljudi koji izlaze na teren u najkraćem mogućem roku“, rekao je Eger.

Direktor škole insistira na saradnji i na sastanku sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom prosvete, kako bi se pronašlo rešenje, odnosno ispravan model postupanja u ovakvim situacijama.

Škola je obavestila policijsku stanicu Bežanijska kosa. Slučaj je u rukama ministarstva unutrašnjih poslova, ali još uvek nema detalja.

(RTS)


Ostavite komentar