Nakon trovanja u fabrici „Magna“ troje radnika zadržano na lečenju u Nišu, dvoje u Aleksincu

Kako navode u niškom Urgentnom centru, odmah nakon prijema, svi pacijenti hitno su dijagnostički obrađeni, primili terapiju i uzeta je krv na analizu za toksikološki skrining.

„Od svih pacijenata koji su prošli dijagnostičke procedure, u Urgentnom centru Niš radi dalje opservacije zadržane su ukupno tri osobe – dve pacijentkinje B. U. (45) i D. P. (47) i pacijent M. K. (29). Svi su svesni, komunikativni i potpuno hemodinamski stabilni“, ističu u Urgentnom centru.

Navode da su tokom noći u potpuno stabilnom stanju i nakon svih procedura na kućno lečenje otpuštene dve osobe – pacijent S. N. (23) i pacijentkinja S. J. (25).

„Kada je reč o šestoj primljenoj pacijentkinji M. S. (20), ona je još odmah, nakon prijema, na lični zahtev, u potpuno stabilnom stanju otišla kući“, dodaje se.

Iz Urgentnog centra Niš napominju i da su lekari, kako to protokoli nalažu, odmah obavestili i nacionalni centar za trovanje VMA i da su sa njima takođe bili u kontaktu tokom čitave noći.

U aleksinačkoj fabrici „Magna“ sinoć se više od 30 radnika otrovalo isparenjima lepka. U aleksinačkoj Hitnoj pomoći pregledano je 110 radnika sa simptomima trovanja, a 30 njih je upućeno u bolnicu na dalje opservacije. Šestoro sa najozbiljnijom kliničkom slikom upućeno je na lečenje u Niš.

(RTS)


Ostavite komentar