MUP: Dodeljeno policijsko obezbeđenje inspektorima Milenkoviću i Mitiću

Prethodno im je, kako se navodi, takođe na osnovu njihovih navoda, dodeljeno policijsko obezbeđenje Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata koje su Milenković i Mitić odbili. 

„Ističemo da je Jedinica za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata usko specijalizovana i nosilac je policijskih poslova bezbednosne zaštite određenih  ličnosti i objekata u Ministarstvu unutrašnjih poslova i između ostalih obezbeđuju ministra unutrašnjih poslova, predsednika Narodne skupštine Republike Srbije, nosioce najviših pravosudnih funkcija i druge državne funkcionere, kao i da je uspešno realizovala obezbeđivanje mnogobrojnih stranih državnika, nosilaca najviših državnih funkcija tokom službenih poseta Republici Srbiji“, navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a napominju da dosadašnje analize, na osnovu navoda koje su iznosili Milenković i Mitić, nisu ukazivale na njihovu ugroženost. 

Dodaje se da će postupak bezbednosne procene maksimalno profesionalno, u skladu sa zakonom, biti sproveden od strane nadležnih linija rada Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i svih bezbednosnih službi Republike Srbije.   

„Apelujemo na predstavnike pojedinih političkih stranaka i pojedince da iznošenjem neproverenih informacija ne vrše pritisak na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji odgovorno i u skladu sa zakonom obavljaju svoje dužnosti“, navodi se u saopštenju MUP-a.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike