Migranti povređeni u teškoj nesreći kod Preševa u stabilnom stanju

Posle nesreće u kojoj je, na putu blizu Preševa, poginulo troje migranata, a povređeno 12 osoba, uhapšen je vozač putničkog automobila u kojem su bili migranti, zbog sumnje na krijumčarenje ljudi. Povređeni su smešteni u bolnice u Nišu i Vranju.

Šestoro lakše povređenih smešteno je u Zdravstvenom centru Vranje i stabilno su, ali se njihovo stanje mora pratiti.

Dr Saša Đorđević, direktor Zdravstvenog centra Vranje, rekao je za RTS da se dva pacijenta nalaze na odeljenju hirurgije sa lakšim telesnim povredama.

„Kod jednog pacijenta imamo suspektnu frakturu vratnih pršljenova i potrebna je i dalja intenzivna nega i praćenje. Ostala četiri pacijenta se nalaze u urgentnim stanjima gde su u toku i dalje investigacije, dijagnostičke procedure, konsultativni pregledi i oni su u stabilnom opštem stanju“, naveo je dr Đorđević.

Istakao je da je dvoje pacijenata zbog teških telesnih povreda poslato na Univerzitetski klinički centar Niš.

„Ovde je urađena torakocenteza, što se tiče grudne hirurgije i tu je stabilno opšte stanje. Ruptura bešike sama po sebi je jedno opasno, ali kada se zbrine na vreme nije ugrožavajuće stanje za pacijenta, tako da očekujemo da će sve biti u redu sa pacijentima koji su u Nišu“, rekao je dr Đorđević.

Juče je, nakon zbrinjavanja, otpušteno šest osoba koje su smeštene u prihvatnim centrima u Bujanovcu i Preševu gde im je pružena psihosocijalna pomoć zbog trauma koje su zadobili.

(RTS)