Konkurs za pripadnike kopnene vojske, zalaganjem do usavršavanja i čina

Glavni zadatak izviđačake čete je prikupljanje podataka na neprijateljskoj teritoriji, što zahteva izuzetnu psihofizičku spremu.

Prioritet u obuci izviđačkih jedinica su fizička pripremljenost, gađanja, marševi, topografija, kretanje po nepoznatom zemljištu. Upravo je pre mesec dana završena specijalna obuka leti gde su vojnici obučeni u ishrani u prirodi, a zatim uvežbavali u plivanju,  gađanju nožem, savladavanju vodenih prepreka“, objašnjava potpukovnik Lazar Kalat iz komande Treće brigade.

Jedan od novih u izviđačkoj četi treće brigade čija je komanda u Nišu je dvadesetjednogodišnji Andrija Đurić. Vojnički poziv mu je dečački san.

„Ko voli sportski život, adrenalin, pre svega ljubav prema otadžbini i stalna primanja, ovo je odlično mesto za razvoj jednog mladog čoveka“, smatra Đurić.

„Svako ko se svojim radom, zalaganjem istakne u toku rada može napredovati, usavršavati se, i na kraju doći do čina podoficira, oficira…“, tvrdi potpukovnik Kalat.

Uz Konkurs za popunu jedinica kopnene vojske koji je raspisan prvi put, u toku je i prijavljivanje za specijalne jedinice, a oba konkursa traju do 15-og oktobra.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike