Kisić: U julu rođeno 230 beba više nego istog meseca prošle godine

„Ovo su divne vesti i nadamo se da će ovakav trend da se nastavi i da će da nas bude što više. Svako novorođeno dete je za nas najveće bogatstvo“, poručila je Kisićeva, navodi se u saopštenju Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

Ukazala je da je pobošljanje demografske slike Srbije glavni fokus rada Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

Prema poslednjim statističkim podacima, u periodu od januara do jula ove godine zabeležen je rast rađanja beba za 0,3 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju podržalo je manifestaciju „Porodica nedeljom“, koju je organizovalo udruženje građana „Čuvari ognjišta“, na konkursu za dodelu dotacija namenjenih za projekte porodično pravne zaštite građana, podrške porodici i deci.

„Upravo je ovo cilj da se okupljamo, družimo, da dane provodimo u krugu svojih porodica, jer iz porodice crpimo snagu, energiju“, rekla je Kisićeva i dodala da će Ministarstvo nastaviti da preduzima aktivnosti u cilju jačanja porodica.

Manifestacija „Porodica nedeljom“ održana je na platou ispred tržnog centra „Big fešn“, a u okviru nje članovi porodica su imali priliku da se takmiče u šahu, nadigravaju u raznim takmičenjima, učestvuju u mnogobrojnim edukativnim programima i uživaju u muzičkim koncertima.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike