Kineski pokloni deci Iriga

Osnovnoj školi “Dositej Obradović” u Irigu donirali su nove tribine na školskom igralištu, zidne obloge za fiskulturnu salu, opremu za nastavu fizičkog vaspitanja, školski pribor i knjige za školsku biblioteku. 

Ovoj donaciji prethodio je likovni konkurs u okviru kojeg su učenici slikali kako zamišljaju budući tunel kroz Frušku goru.

„CRBC kompanija je ovde skoro tri godine i u Irigu se osećamo kao kod kuće. Mi jesmo velika kompanija, ali brinemo i o malim zajednicama. Ova donacija za školu je način da se zahvalimo svim stanovnicima Iriga i Opštini Irig koji su nas prihvatili. Želja nam je da brinemo o lokalnoj zajednici kao i da učestvujemo u tome da deca imaju dobre uslove za sport i rekreaciju, isto kao i odrasli. Mi izvodimo velike projekte, ali podrška maloj školi za nas je takođe velika stvar. Želimo da Irižani i svi stanovnici znaju da u nama imaju prijatelje”, rekao je Vang Baogang, portparol CRBC (sekcija 2).

Na prigodnoj svečanosti, otkrivena je i tabla srpsko-kineskog prijateljstva. Zaposleni u ovoj kompaniji smešteni su u glavnom kampu u Irigu i tu će biti do završetka radova, a kako se moglo čuti probijeno je blizu 50 odsto dužine tunela.

Radovi se izvode sa južne i severne strane Fruške gore i očekivanja su da će se radnici sa obe strane sresti već naredne godine.

(RTS)