Kako teku radovi na pruzi kod železničke stanice Staničenje kod Pirota

Za svega nekoliko radnih dana, postavljeno je novih 600 metara pruge. U naredne tri i po godine biće potpuno rekonstruisana i elekrificirana deonica duga 86 kilometara.

“Skidamo stare pragove, stare šine, skida se stari tucanički kamen i vrši iskop do projektovanih kota. Nasip je u tri sloja, nakon čega se radi nova kamena prizma na koju stavljamo nove betonske pragove i šine“, kaže Uroš Vukotić, građevinski inženjer.

I sve to za samo 36 sati, koliko traju obustave saobraćaja. Posle toga, ponovo kreću teretni vozovi sa tovarom teškim nekoliko hiljada tona.

„Za nas izvođače radova, najveći izazov biće rekonstrukcija pruge kroz Sićevačku klisuru. To je raj za turiste, ali pravi košmar za inženjere. Ipak, ne sumnjam da ćemo uspeti da rekonstruišemo ovu izuzetno važnu prugu“, kaže Vasil Šilov, rukovodilac projekta.

Pruga Niš Dimitrovgrad jedina je deonica na čitavom međunardonom Koridoru 10 koja je jenokolosečna i koja nije elektrificirana.

Sagrađena je davne 1887. godine i do danas nikada nije temeljno rekonstruisana. Zbog toga su na pojedinim deonicama vozovi saobraćali od 10 do 30 kilometara na čas.

Ova pruga je najvažnija transportna veza između Srbije i Bugarske. Kada bude završena rekonstrukcija, biće ponovo uvedeni putnički vozovi, a na međunarodnoj pruzi Niš-Dimitrovgrad kretaće se brzinom do 120 kilometara na čas.

(RTS)


Ostavite komentar