Kako će izgledati novi tržni centar u Bloku 72

Radovi na novom kineskom tržnom centru na Novom Beogradu, koji će biti jedan od najvećih u Beogradu, ušli su u završnu fazu, tako da se otvaranje najavljuje za maj naredne godine.

„Ova investicija se naziva Evroazijski tržni centar i sa 34.000 kdvadratnih metara možda je jedna od najvećih u ovom delu Evrope. Imaće 450 lokala gde će svi prodavci iz Kine i Srbije moći da prodaju svoje proizvode i očekujemo završetak ovih radova u maju. Trenutno se nalazimo u fazi završnih radova na fasadi kao i na završnim radoivma unutar objekta“, rekao je Vanja Bugarin, odgovorni izvođač radova.

Kineska kompanija je lokaciju uz stambene blokove u Ulici Mileve Marić Ajnštajn kupila od Grada na javnom nadmetanju za 821 milion dinara. Osamdeset odsto onih koji su imali lokale u starom kineskom tržnom centru, izgorelom u požaru, preseliće se u novoizgrađeni.

U objektu čija izgradnja se privodi kraju, već je prodato 300 lokala – 250 kupili su Kinezi, a ostali su u vlasništvu firmi iz Srbije.

Predstavnici investitora su nam rekli da se cena kvadratnog metra kreće između 2.000 i 3.000 evra, ali da ima i skupljih.

„Dolaze novi brendovi, biće drugačija roba. Stari tržni centar je mnogo star“, kaže Junvei Zou iz „Eurazija trejd centra“.

Na ovoj lokaciji planirana je izgradnja još jednog poslovnog centra. Ulica Jurija Gagarina biće produžena i povezana sa obilaznicom pa će prolaziti pored novog tržnog centa. Prema planu, ovde će se graditi i tramvajska okretnica.

(RTS)


Ostavite komentar