Jovanović u Novom Sadu pozvao zaposlene u „Pošti“ da se odmah vrate svom redovnom poslu

U prostorijama poštansko-logističkog centra Novi Sad ministar informisanja i telekomunikacija, Mihailo Jovanović održao je novi sastanak sa zaposlenima „Pošte Srbije“ koji su u obustavi rada.

Radnici „Pošte Srbije“, koju su već tri sedmice u obustavi rada, danas su odbili ponudu Ministarstva telekomunikacija za povećanjem zarada za 10 odsto u novembru i isto toliko u januaru.

Ministar Jovanović je predočio da će gubici koji svakim novim danom obustave rada nastaju za ovo preduzeće imati ogromne posledice po finansijski rezultat poslovanja. Takođe, ukazao je i na indirektne posledice koje će nastati zbog odlaska korisnika i narušavanja ugleda ovog preduzeća, saopštilo je Ministarsrtvo.

Ministar Jovanović je rekao da više nijedan dan ne može da se izgubi i da je potrebno da se zaposleni hitno vrate svojim redovnim poslovnim aktivnostima, preradi i isporuci zaostalih pošiljki.

Posebno je naglasio da se plan koji je radnicima predstavio na prethodnom sastanu može ispuniti samo u celosti i važi jedino ako radnici do kraja dana nastave sa redovnim procesom rada.

Jovanović je istakao da ima puno razumevanje za status radnika, pogotovu u tehnologiji, da je neophodno unaprediti materijalnu situaciju zaposlenih u „Pošti“ i spreman je da već sutradan, po nastavku procesa rada, zajedno sa radnicima i rukovodstvom lično radi na planu povećanja broja zaposlenih u tehnologiji, kao i uvođenju novih usluga kako bi se dostigao i prestigao republički prosek zarada.

Sastanku je prisustvovao i predsednik Nadzornog odbora Pošte Srbije Boriša Šarenac, kao i zaposleni u Ministarstvu informisanja i telekomunikacija.

(RTS)


Ostavite komentar