Jovanović: Nema načina da se reši problem obustave rada u „Pošti Srbije“ ako nemamo sa kim da razgovaramo

Mihailo Jovanović sastao se sa v. d. direktorom „Pošta Srbija“, Zoranom Đorđevićem, predstavnicima rukovodstva preduzeća, predsednikom nadzornog odbora i predstavnicima dva reprezentativna sindikata, Sindikatom PTT Srbije i Sindikatom Radnik, povodom obustave rada dela zaposlenih radnika ovog preduzeća, saopštilo je Ministarstvo informisanja i telekomunikacija.

Sastanak je organizovan po hitnom postupku nakon pristiglog dopisa „Pošte Srbije“ Ministarstvu.

Na sastanku je konstatovano da ne postoje zvanična obrazloženja niti razlozi zaposlenih koji su privremeno obustavili rad u ovom preduzeću, kao i zbog čega su to uradili.

Takođe, predstavnici reprezentativnih sindikata, Sindikata PTT Srbije i Sindikata Radnik, rekli su da ne mogu da zastupaju interese tih radnika, jer od istih nisu ni ovlašćeni, te da su se radnici samoorganizovali.

„Ne vidim način da privremenu obustavu rada u JP Pošta Srbija rešimo ako nemamo zaposlene sa kojima možemo da razgovaramo i ako ne znamo šta su njihovi zahtevi. Rukovodstvo, nadzorni odbor i reprezentativni sindikati moraju da obezbede zaposlene sa kojima mogu da pričam, kako bih na najbolji način razumeo njihove probleme i zahteve“, rekao je Jovanović.

Kao resorni ministar i kao neko ko je 20 godina proveo u tom preduzeću, ističe Jovanović, spreman je koliko danas da se sretne sa svim zaposlenima u „Pošti Srbije“ kako bi našli izlaz iz novonastale situacije i što pre se vratili redovnom poslovanju s obzirom na ogromne gubitke koje trpi „Pošta Srbije“, zaposleni, korisnici i Republika Srbija.

Zaposleni u JP „Pošta Srbije“ koji su u štrajku, nakon što je vršilac dužnosti direktora tog preduzeća Zoran Đorđević rekao da su svi zahtevi zaposlenih prihvaćeni, tvrde da nikakav dogovor nije postignut i da im se niko nije ni obratio u vezi sa njihovim zahtevima.

(RTS)


Ostavite komentar