Javna rasprava o programskim sadržajima RTS-a u Pirotu

Poznato je da su Pirot i RTS odavno čvrsto povezani, a šta Piroćanci očekuju od javnog medijskog servisa, rekli su tokom rasprave o programskom sadržaju.

„Da RTS osim svojih ekoloških emisija na radiju uvede obaveznu ekološku emisiju na najgledanijim programima i najgledanijim terminima. Imam samo reči pohvale za Drugi i Treći program i moram da kažem da ga gledamo češće nego Prvi“, rekao je Aleksandar Panić iz pokreta „Odbranimo reke Stare planine“.

„Jako sam zadovoljan što se na znakovni jezik prevodi Dnevnik u pola osam. Bilo bi jako dobro da taj dnevnik bude emitovan na prvom kanalu“, rekao je Viden Veljković, građanin Pirota.

Osim toga što je najgledanija, Radio-televizija Srbije ima i najveću odgovornost za izgovorenu javnu reč.

„Zaključeno je da još nije dostignuta popularnost nekadašnjeg obrazovnog i dečjeg programa, da treba posvetiti više pažnje programima koji se odnose na nacionalne manjine, omladinu i osetljive društvene grupe“, naveo je Vladimir Palikuća, zamenik predsednika Programskog saveta RTS-a.

Nakon poslednje javne raprave koja će biti održana u Knjaževcu, Programski savet će analizirati sve predloge i primedbe i preporučiti generalnom direktoru i Upravnom odboru RTS-a kako da se unapredi programski sadržaj javnog medijskog servisa.

(RTS)


Ostavite komentar