Jake policijske snage kod Horgoša i Subotice; Gašić: Kontrolisaćemo sve hotele, hostele i sobe na dan

Ministar Gašić kaže da je noćas od 3 sata krenulo angažovanje Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i da operacijom rukovodi general Dejan Luković.

„Nadam se da već koliko narednih petnaestak dana, a mi odavde nećemo da se sklonimo dok i poslednji počinilac bilo kojeg krivičnog dela, izazivanja bilo kakvih incidenata, pucnjave i svega, ne bude sklonjen sa teritorije Subotice, Kikinde, Sombora. Subotica od noćas je za njih zaboravljen grad“, poručuje Gašić.

„U svim hostelima, hotelima, sobama na dan uradićemo preglede i svi oni koji su do sada imali sigurno utočište u tim prostorima biće pronađeni strane Ministarstva unutrašnjih poslova. Takođe, poručujem i svim taksistima da se ne ljute na Ministarstvo unutrašnjih poslova zbog oduzimanja automobila, jer oni na neki način jesu saučesnici u krijumčarenju migranata“, dodao je Gašić.

Tri migranta su stradala, a jedan povređen u međusobnom vatrenom obračunu koji se juče dogodio u napuštenim objektima nekadašnjeg poljoprivrednog dobra „Bačka“ u blizini naselja Horgoš.

Policija u Kanjiži uhapsila je šest osoba – četvoricu državljana Avganistana i dvojicu državljana Turske, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, saopštio je MUP.

(RTS)


Ostavite komentar