Izrazi saučešća povodom masakra u Mladenovcu

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je telegram saučešća predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom tragedije koja se dogodila u selima kod Mladenovca, uputivši saučešće porodicama ubijenih.

Dodik je naveo da je sa nevericom primio vest o napadu i ubistvima nedužnih meštana u selima kod Mladenovca, poručivši da kao narod i društvo moramo da nađemo adekvatan odgovor da se takve tragedije ne ponavljaju.

„U danu kad u RS i Srbiji oplakujemo nevine žrtve iz beogradske škole, zadesila nas je nova tragedija. Vama i porodicama ubijenih upućujem najiskrenije saučešće uz poruku da nađemo snage u ovim teškim danima. Povrijeđenima želim brz oporavak“, napisao je Dodik.

„EU uz Srbiju“

Šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj poručio je da je Evropska unija uz Srbiju, posle dve masovne pucnjave u dva dana.

„Ovo je šokantna, strašna tragedija. Osećamo bol i čvrsto stojimo uz narod Srbije u ovim teškim trenucima“, naveo je Borelj na Tviteru, koji je na kraju objave na srpskom jeziku napisao „EU je uz Srbiju“.

(RTS)