Istragu o avionu „Er Srbije“ vodi CINS, slučaj tretiraju kao ozbiljnu nezgodu

U Centru za istraživanje nesreća u saobraćaju nezvanično za Internet portal RTS-a kažu da sprovode sve predistražne radnje, kao i da se slučaj za sada tretira kao ozbiljna nezgoda.

Navode i da još uvek kompletiraju uviđaj na licu mesta i istražuju same okolnosti koje su se dogodile.

Nakon toga videće da li će slučaj biti karakterisan kao udes ili će se i dalje tretirati kao ozbiljna nezgoda.

Ističu da je avion brazilske proizvodnje kompanije “Embraer”, kao i da čekaju da dođu ljudi iz Brazila koji će pomoći u istrazi i analizi oštećenja aviona.

Dodaju i da će se CINS oglasiti zvaničnim saopštenjem nakon završetka predistražnih radnji, verovatno danas ili sutra.

Pored CINS-a, u istragu će biti uključene i međunarodne organizacije, jer je “Er Srbija” avion iznajmila od grčke kompanije.

Aerodrom: Radimo na brzom uspostavljanju tehničkih uslova za sletanje i poletanje u uslovima guste magle

Beogradski aerodrom “Nikola Tesla” potvrdio je za RTS da sarađuju sa nadležnim organima koji sprovode istragu, kao i da će svi detalji i uzroci incidenta biti poznati nakon istrage.

„Avio-saobraćaj na beogradskom aerodromu odvija se nesmetano, a sve nadležne službe rade na vrlo brzom uspostavljanju tehničkih uslova za funkcionisanje aerodroma i za sletanje i poletanje u uslovima guste magle”, ističu sa beogradskog aerodroma.

Za detaljnije informacije o slučaju upućuju na nacionalnu avio-kompaniju „Er Srbiju”, koja se za sada oglasila jednim saopštenjem u kojem navode da je avion na letu „Er Srbije“ JU324 iz Beograda do Dizeldorfa, koji je obavljala partnerska kompanija, vraćen u Beograd zbog tehničkih razloga.

„Er Srbija“ je navela i da bezbednost putnika nije bila ugrožena ni u jednom trenutku.

Portal Tango siks nezvanično prenosi da je avion prilikom poletanja imao dodir trupa sa prilaznim svetlima suprotnog pravca piste. Razlog je, kako navode, prema svemu sudeći pogrešna pozicija za poletanje, odnosno da je avion poleteo gotovo sa pola piste.

Pretpostavlja se da je posada uprkos upozorenju kontrolnog tornja izabrala kraći deo poletne piste.

Prilikom protrčavanja, nakon što je izašao sa piste, avion je udario neku vrstu antene koja je ostala zabijena u koren krila aviona, navodi nezvanično portal Tango siks.

(RTS)


Ostavite komentar