Humanitarni auto-skup u Gračanici, prikupljeno 50.000 dinara za lečenje dva dečaka

Dečak Luka Sekulić iz Gračanice, u Italiji čeka na tri komplikovane opereacije a Vuksan Zdravković iz Štrpca, boluje od spinalne mišićne atrofije tip 2.

Na trećem humanitarnom skupu članova Auto-moto kluba „Gazimestan“, među izloženim automobilima bilo je i oldtajmera, poput takozvane „ajkule“, te nekoliko primeraka „zastave 101“ i „fiće“, starih nekoliko decenija.

Jedan od osnivača kluba Marko Dimitrijević izrazio je zadovoljstvo činjenicom da iz godine u godinu rastu i što su ove imali priliku da u Gračanici ugoste tjuning klubove iz Skoplja „Extreme power City“, kao i goste iz „Old tajmer kluba Vranje“.

Iko Ljubovčevski, predsednik „EPC“ tjuning tima iz Skoplja kazao je „da mu je drago što je mogao da sa timom bude deo humanitarne akcije, tako da je dolazak u Gračanicu nešto najmanje što su mogli da učine.

Old tajmer klub iz Vranja postoji više od decenije, a njegovi članovi su u Gračanicu stigli sa dva primerka „zastave 101“ starih blizu 50 godina.

„Došli smo ovde zbog humanitarne akcije, zbog dobrog druženja, da ispoštujemo naše prijatelje iz Gračanice. Na našim skupovima u Vranju oni su bili gosti, došao je red da to uzvratimo. Iz Vranja su došla dva vozila, u pitanju su ‘zastave 101’, jedna je 1976., a druga iz 1977.godine“, rekao je Danilo Petrović iz Vranja.

Skup je privukao veliki broj meštana koji su imali priliku da pokažu svoje veštine u nadmetanju, poput brzine pri zameni točka, kao i snage u držanju automobilske felne.

U auto-moto klubu „Gazimestan“ očekuju da će sledeće druženje ovog tipa biti još sadržajnije i bogatije. Ovogodišnje su pomogli priveremeni organa Grada Priština, Ansambal „Venac“ i lokalne zanatsko-uslužne radnje.

(RTS)