„Hodočašće“ za Anastasiju, potrebna joj je i naša pomoć

Osmogodišnja Anastasija je zbog komplikacija na rođenju ostala bez kiseonika u mozgu što je dovelo do njegovog velikog oštećenja i cerebralne paralize od koje se već godinama leči za šta su joj potrebna sredstva za fizikalne tretmane, rehabilitaciju i tretmane matičnim ćelijama.

Pripadnici Službe Miloš, Boris, Aleksandar, Marko, Predrag i Milan krenuli su na put 23. marta 2024. godine iz manastira Rakovica, u kome počivaju mošti blaženo počivšeg patrijarha Pavla, do manastira Ostrog, u kome se nalaze mošti Svetog Vasilija Ostroškog, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

Oni su na ovom putu stekli podršku mnogih pojedinica, organizacija i medija koji su ih, vidno iscrpljene, aplauzom dočekali ispred Ostroga. Naši komandiri su dnevno pešice prelazili oko 50 kilometara što je osim fizičke iscrpljenosti donelo i očekivane povrede koje prate ovakav put, ali su sva šestorica ponosna što su zajedno završili „hodošačće“ za Anastasiju.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija je zahvalna zaposlenima, kao i široj javnosti, koja je, osim podrške komandirima i finansijski pomogla ovu humanitarnu akciju fondacije „Budi human“.

Svi koji žele mogu da uplate novac za lečenje osmogodišnje devojčice, to mogu da urade na žiro račun fondacije „Budi human“ na broj 160-6000000843926-68 ili slanjem broja 963 na broj 3030.

(RTS)