Građanka nije okrenula glavu kada je nasilnik šutnuo dete: Bilo je jezivo, čula sam vrištanje

Danas će biti saslušan četrdesetčetvorogodišnji muškarac, koji je uhapšen pre dva dana zbog sumnje da je kod ulaza u park Kalemegdan uhvatio za ruku dečaka, potom ga oborio na zemlju i šutnuo. 

Dečak (12) koji je na Kalemegdanu doživeo neprijatnost samo je prodavao sokove i na taj način želeo je da zaradi džeparac. O tome je razmišljao već prvog dana raspusta, jer se škola završila u utorak, a incident se dogodio u sredu.

To je, međutim, zasmetalo čoveku koji takođe prodaje sokove u blizini, koji je dečaka doživeo kao konkurenciju i zbog toga ga verbalno i fizički napao. 

O svemu ovome veovatno ništa ne bismo znali da građanka Marija Vučetić nije imala hrabrosti da priđe, snimi sve telefonom i odbrani dečaka od nasilnika. 

„Niko nije reagovao“

Marija Vučetić priča za RTS da je šetajući sa drugaricom Kalmegdanom primetila dečake koji prodaju sokove, te da su, kada su se odmakle, čule vrištanje, zapomaganje, plač.

„Bilo je jezivo. Kada smo se okrenule videle smo da je muškarac dečaka šutnuo, da ga je udario u zadnji deo glave. Dečak je bio na podu, kada ga je za ruku podigao. Vidi se momenat na snimku kada ga stiska za ruku“, kaže Vučetićeva. 

Prema njenim rečima, bilo je ljudi oko njih u tom trenutku, ali niko nije reagovao. „Odmah sam izvadila telefon. Pomislila sam da će doći policija i da je potreban dokaz. Pritrčale smo i pitale šta je problem“, navodi Vučetićeva. 

„Dete kao konkurencija“

Vučetićeva ističe da je muškarcu najveći problem bio to što mu je dečak, prodajući sokove, stvorio konkurenciju.

„Majka napadnutog dečaka, koja je bila u blizini, veoma hrabra, pozvala je policiju i pošla za čovekom. Kasnije je došla policija“, priča Vučetić. 

Naglašava da je nju „sramota što su u parku bile bake, majke, očevi i niko nije prišao“. „Dete je fizički dobro. Nastavilo je svoj biznis sa sokovima“, priča Marija Vučetić.

Osumnjičeni je uhapšen po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu. Nasilje nad detetom osudio je i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, Iz njegovog kabineta, saopšteno je kontaktirali su sa roditeljima deteta i pružena im je podrška.

(RTS)


Ostavite komentar