Grad Beograd: Hvala porodici Dončić, Beograd će snositi troškove i organizovati sahrane nastradalih đaka

Grad Beograd je zahvalio porodici slovenačkog košarkaša Luke Dončić na izrazima saučešća i javno izrečenoj želji da snosi troškove sahrane poginulih đaka Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

„Obaveštavamo javnost da je Grad Beograd, od momenta kada je gradonačelnik najavio svaku vrstu pomoći porodicama stradalih, u komunikaciji sa njima i jedna od prvih stvari koja je dogovorena jesu pokrivanje svih troškova i organizacije sahrana, kao i da nadležne službe već pripremaju organizacione detalje u vezi sa sahranom“,navedeno je u saopštenju Gradske uprave.

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević ističe da će porodice stradalih dobiti i druge vidove pomoći od svog grada, a da je ovo samo prva u nizu.

„Istovremeno, Grad Beograd zahvaljuje svim ljudima dobre volje, pojedincima i ustanovama iz Srbije i čitavog regiona, koji su uputili izraze iskrenog saučešća na adresu Skupštine Grada Beograda. Molimo sve dobrotvore koji su iskazali želju da pomognu, da usmere svoje donacije ka humanitarnim ustanovama u sistemu socijalne zaštite Grada Beograda. O svim daljim aktivnostima rukovodstvo Grada Beograda obaveštavaće građane redovno“, naveo je Nikola Nikodijević.

(RTS)