Gašić u Vranju dočekao vatrogasce koji su pomagali kolegama u Grčkoj

Bratislav Gašić je zahvalio vatrogascima na humanosti i, kako je rekao, predstavljanju Srbije onakvom kakva jeste u svetu kod komšija, prijatelja i braće.

„Pokazali ste i ovog puta koliko ste obučeni, koliko ste humani, koliko su vaša srca velika, ne samo u spasavanju srpske imovine, nego i imovine naših komšija“, istakao je Gašić.

Najavio je da će se u narednom periodu nastaviti sa zanavljanjem opreme koju pripadnici Sektora za vanredne situacije koriste prilikom obavljanja intervencija.

„Radićemo i u narednom periodu na vašem opremanju, vi to zaslužujete. Znajte jednu stvar, sva ova oprema koju imate, a imate jednu od najmodernijih oprema sigurno u Evropi – ništa ne znači bez vas, pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica MUP-a Srbije. Veliko vam hvala na svom trudu i zalaganju. Veliko vam hvala na ponosnom nošenju naše zastave gde god da ste u svetu“, rekao je ministar Gašić.

Spasojević: Možemo reći da smo ispunili najvažniji cilj

Milorad Spasojević, vođa vatrogasno-spasilačkog tima Sektora za vanredne situacije MUP-a koji je bio upućen u Grčku, poručio je da je uspešno izveden zadatak ujedno i dodatni podstrek da i ubuduće budu istrajni, posvećeni i motivisani u radu.

„Vatrogasno-spasilački tim od 48 pripadnika, sa 14 vozila, zajedno sa grčkim kolegama, u okolini grada Aleksandropolisa, gde je bila najteža situacija sa požarima, svakodnevno je ulagao maksimalne napore u borbi sa vatrenom stihijom i sa ponosom možemo reći da smo ispunili najvažniji cilj – zaštitili smo živote i imovinu grčkih građana na toj teritoriji“, poručio je Spasojević.

Zahvalio je ministru Gašiću na ukazanom poverenju i brizi za njihovu bezbednost koju je pokazao dok su bili u Grčkoj.

Takođe, Spasojević se zahvalio na izuzetnoj saradnji nacionalne službe Republike Grčke i rukovodstvu Sektora za vanredne situacije, kao i svim kolegama koje su im iz Srbije pružale podršku, poručivši da je angažovanje pripadnika Sektora za vanredne situacije MUP-a u Grčkoj još jedna potvrda visokog nivoa obučenosti i opremljenosti, kao i spremnosti reagovanja u najkraćem mogućem roku.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike