Gašić: Nećemo stati dok od svakog građanina ne čujemo da se oseća bezbedno

„Tragedije koje smo doživeli, i u kojima je živote izgubilo 18 ljudi, u kojima su porodice izgubile najmilije, duboko su nas potresle i pred čitavo društvo postavile isti cilj da učinimo sve da se ovakav zločin više nikad ne počini“, rekao je Bratislav Gašić.

Istakao je da se danonoćno radi na unapređenju postojećih i pronalaženju novih mera kako bi se dostigli što veći stadijum bezbednosti svih građana. 

“Naša zemlja se nalazi u periodu velikih bezbednosnih izazova i pretnji“, ukazao je ministar.

Poručio je da je najvažnije da srpski narod na Kosovu i Metohiji zna da je njihova država uz njih i i da će istrajati u naporima da im obezbedi sigurnost.

Svečanost je počela nakon dolaska predsednika Narodne skupštine Srbije Vladimira Orlića i ministra odbrane Miloša Vučevića.

Prikazani su filmovi koji predstavljaju istoriju MUP-a, kao i ličnosti koje su personifikovale tradiciju policije.

Poseban osvrt je dat pripadnicima MUP-a koji su stradali u toku ratnih dejstava.

Svečanoj akademiji su prisustvovali ministarka zdravlja Danica Grujičić, ministarka pravde Maja Popović, ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić, ministarka kulture Maja Gojković, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar trgovine Tomislav Momirović, ministar privrede Rade Basta, kao i ministar za ljudska i manjinska prava Tomislav Žigmanov.

Takođe, svečanosti je prisustvovao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović, predstavnici Ustavnog i Vrhovnog kasacionog suda, kao i predstavnici Srpske pravoslavne crkve. 

Povodom Dana MUP-a i Dana policije, predsednik Aleksandar Vučić je dodelio priznanja zaslužnim pripadnicima, policijskim službenicima

Pripadnici MUP-a na taktičko-tehničkom zboru na Kalemegdanu su u okviru obeležavanja Dana policije i Dana MUP-a prikazali veštine, opremu i vozila koja koriste u radu, a građani su imali priliku da se upoznaju sa preventivnim projektima koje sprovodi MUP i metodama rada različitih organizacionih jedinica policije.

(RTS)