Firma u stečaju, radnici na ulici bez otpremnine – kako do svojih prava u otkaznom procesu

Strahuju radnici kada se zatvori neki trgovinski lanac, pa makar i u drugoj zemlji. Pamtimo situaciju kada je poznati brend preko noći proglasio stečaj i napustio našu zemlju, a više od 130 radnika dežuralo je u praznim radnjama kako ne bi izgubili svoja prava.

„U suštini najčešće greške, bez obzira da li se govori o masovnom otpuštanju ili pojedinačnom, u samom je otkaznom procesu, odnosno poslodavac, u želji da što pre otpusti radnika, napravi grešku u samom postupku. Tako da zaposleni bi trebalo detaljno da pročitaju rešenje, ukoliko postoji mogućnost naravno da se obrate advokatu koji će ih dalje uputiti na radni spor“, navodi advokat Boško Božović.

Otpremnina je u zakonu, u praksi je teško do nje

Zaposleni imaju pravo na otpremninu, kaže zakon. U praksi, iskustva radnika koji su ostali bez posla kada su neki poznati brendovi napustili našu zemlju, nisu takva. Ove firme proglašavale su stečaj, a tada novca za potraživanja radnika najčešće nema.

„Neke strane kompanije su imale viškove zaposlenih, svi ti zaposleni bivaju proglašeni tehnološkim viškom i dobijaju otpremninu, naravno otpremnina mora biti isplaćena pre raskida ugovora o radu. Visina otpremnine je negde zbir trećine prosečne zarade na godišnjem nivou. Ako je neko radio 10 godina kod nekog drugog poslodavca i pet godina kod sadašnjeg poslodavca kod koga je izgubio posao, on dobija otpremninu samo za tih pet godina“, navodi Vida Janković iz Samostalnog sindikata trgovine.

Iz Nacionalne službe za zapošljavanje kažu da oni koji ostanu bez posla u određenim, zakonom propisanim situacijama, mogu da ostvare pravo na novčanu naknadu.

Sa sporazumnim raskidom ugovora o radu radnik ne dobija naknadu

„Poslodavci veoma često pokušavaju da ponude zaposlenom sporazum, a kada se potpiše sporazumni raskid ugovora o radu zaposleni onda neće imati pravo na naknadu. Hteo bih da skrenem pažnju da se ne ide na sporazumni raskid. Ukoliko dobiju otkaz od poslodavca oni će svakako imati pravo na naknadu zavisno od toga koliki im je staž i kod poslodavca koji ih je otpustio ali i generalni radni staž“, navodi advokat Boško Božović.

U pisanom odgovoru, poznati diskontni evropski lanac sa niskim cenama, koji ovih dana zatvara 73 prodavnice u Austriji, kaže da se ova odluka neće odraziti na njihovo poslovanje u Srbiji. Inače, ako je za utehu, u trgovini, bar prema rečima predstavnika sindikata, posao lako može da se nađe. Naročito u prehrambenim prodavnicama.

(RTS)