Eparhija raško-prizrenska o objavi prištinskog ministra o Novaku Đokoviću

Novak Đoković je poželeo da krsti svoju decu u jednoj od svetinja na Kosovu i Metohiji, odakle i sam potiče.

„Pitamo se kakve šanse za mir i razumevanje na Kosovu i Metohiji šalje jedan zvaničnik kosovske vlade i to ministar za kulturu i sport kada neprimerenim komentarom na društvenim mrežama pogrešno interpretira izjavu Novaka Đokovića“, navodi se u saopštenju Eparhije raško-prizrenske.

Podseća se da je Đoković koji je u intervjuu za Koriere dela sera rekao da je „za svakog Srbina Kosovo je srce, centar naše kulture, našeg identiteta, naše tradicije, naše vere” a, kako se kaže, sve u kontekstu njegove javno izražene želje da svoju decu krsti na Kosovu i Metohiji.

„Molimo se Bogu da se ovo pitanje reši u skladu sa pravom slobodnog kretanja svih građana i verskih sloboda svih jer ne postoje nikakvi zakonski razlozi za zabranu ulaska g. Đokovića koga kao sportistu cene i mnogi kosovski Albanci“, ističe se u saopštenju.

Eparhija raško-prizrenska ukazuje na to da je važno napomenuti da nosioci poruke mira, kakvi su patrijarh Porfirije i Novak Đoković, samo doprinose suživotu Albanaca, Srba i drugih naroda noseći blagoslov za sve one koji tu žive.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike