Državni zvaničnici čestitali Uskrs

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ističe u čestitki vernicima i nadbiskupu beogradskom Ladislavu Nemetu, da je veličina praznika Uskrsa, razlog da sledimo njegove poruke kao putokaz koji će našu ljudsku zajednicu učiniti mestom mira ljubavi i poštovanja

„Sve što Uskrs simbolizuje i čemu nas uči potrebno je danas celom čovečanstvu da zaustavi mržnju, ratove i podele. Uskrs je dan kada slavimo najviše vrednosti humanosti, ljubav, mir i toleranciju i iznad svega – pobedu života nad smrti“, rekao je Dačić.

Ministarka kulture Maja Gojković je svim vernicima poželela da uskršnje dane provedu u zdravlju, spokoju i blagostanju.

„Neka najradosniji praznik bude nadahnuće za osnaživanje hrišćanskih vrlina i  zajedništvo kako bismo sve izazove prevazišli u miru, slozi i međusobnom poštovanju. Srećan Uskrs!“, navodi se u čestitki.

Ministar odbrane Miloš Vučević uputio je čestitku nadbiskupu Nemetu i pripadnicima tog Ministarstva i Vojske Srbije koji slave Uskrs.

„Želim da predstojeći praznik donese mir, sreću, dobro zdravlje i da u naša srca unese novo svetlo koje će preovladati sve sukobe i podele u svetu. Neka uskršnja tajna spasenja svetli nadom i ispunjava sve nas mirom u svim trenucima života“, poručuje Vučević.

Ministar finansija Siniša Mali ističe u čestitki da nas vera oplemenjuje i daje snagu da, „u ovim teškim vremenima, ne skrenemo sa pravog puta već da istrajemo na putu zajedništva i međusobnog poštovanja gradeći bolju budućnost za sve građane“.

Direktor Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Vladimir Roganović izrazio je želju da poruka najvećeg praznika bude vrelo napretka, „očuvanja mira i daljeg jačanja istinskih vrednosti Evanđelja ljubavi i tolerancije, tog ogromnog blaga naše države“.

„Predstojeći praznici su dani mira i sloge, sreće i ljubavi, a obeležavajući Uskrs negujemo najviše ljudske vrednosti, međusobno poštovanje, razumevanje i uvažavanje različitosti“, ističe Zaštitnik građana Zoran Pašalić.

(RTS)


Ostavite komentar