Dodeljeni ugovori za 71 kupljeni stan u Beogradu izbegličkim porodicama

Stanovi su dodeljeni u okviru Potprojekta 9 Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, a ukupna vrednost te investicije je 28 miliona evra.

U potprojektu 9 planirano je ukupno 1.095 stambenih rešenja – izgradnje montažnih kuća, dodele paketa građevinskog materijala, kupovine seoskih kuća, kao i stanova.

Ministar odbrane Miloš Vučević na svečanosti je rekao da je velika stvar da čovek ima svoj krov nad glavom i da se, posle tri decenije, ispravlja nepravda.

Največi donator u okviru programa jeste Evropska unija sa 134 miliona evra, a doprinos su dale i vlade SAD, Nemačke, Italije i drugih zemalja.

Šef delegacije EU u Srbiji Emanuele Žiofre naveo je da je 6.600 porodica do sada dobilo ključeve novih domova i da je cilj da se stigne do 7.000.

Gradonačelnik Grada Beograda Aleksandar Šapić istakao je da je izuzetno počastvovan prilikom da, makar i malo, doprinese pomoći ljudima koji su ostali bez krova nad glavom.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja je višegodišnja zajednička inicijativa partnerskih zemalja – Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, koju podržava međunarodna zajednica i koja za cilj ima zatvaranje poglavlja dugotrajnog raseljavanja u regionu.

(RTS)


Ostavite komentar