Dodeljene medalje povodom Dana policije; predsednik Vučić najavio značajno povećanje plata

Manifestacija je počela intoniranjem državne himne, nakon čega su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić primili raport.

Vučić se potom pozdravio sa pripadnicima policije i MUP-a koji su stajali u stroju.

„Radite težak, ali veoma ozbiljan i odgovoran posao i koliko god svako od nas nalazio neku zamerku policiji, na kraju zavisimo od policije, pozivamo policiju i s vama se osećamo sigurnije i bezbednije“, rekao je Vučić obraćajući se pripadnicima MUP-a uoči početka manifestacije.

Pripadnicima policije je zahvalio na uloženom trudu i energiji.

„Pokušaćemo da vam omogućimo, kao i prethodnih godina, da uvek imate nešto viši standard, a verujem da ćemo ove godine moći to da učinimo u još većem obimu“, rekao je predsednik.

Dodeljene medalje za zasluge

Predsednik Srbije je zatim dodelio priznanja zaslužnim pripadnicima, policijskim službenicima povodom Dana MUP-a i Dana policije.

Vučić je dodelio 12 medalja za zasluge, posvećenost službi i hrabrost.

Zlatnu medalju za zasluge dobio je načelnik Službe za borbu protiv droga UKP, Radomir Popović, srebrnu medalju Aleksandar Radosavljević iz Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina, a bronzanu Danka Savić iz Sekretarijata.

Zlatnu medalju za posvećenost službi dobili su Olivera Marković Kečević iz Odeljenja policije PU u Prijepolju, Ivan Cvijović, pomoćnik načelnika PU za Grad Beograd, Radoslav Repac, komandant PJP PB, kao i Dragan Bisenić iz SBPOK-a.

Zlatnu medalju za hrabrost dobio je Veljko Marić, vođa interventne patrole u PI Mirijevo, PS Zvezdara.

Predsednik Vučić je prethodno zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova Bratislavom Gašićem ispred Memorijalnog zida položio venac pripadnicima MUP-a koji su izgubili život tokom sukoba 90-ih godina.

Vučić najavio povećanje plata

Predsednik Vučić je najavio značajno povećanje plata pripadnicima policije pre kraja godine.

Rekao je i da je naša policija izuzetno opremljena, ali da će u budućnosti biti još bolje.

Zatim da će policija biti i najbolje helikopterski opremljena, i najavio da uskoro dobijamo drugi ruski helikopter za gašenje požara koji će spasti mnogo života i imovine.

„Naša policija uz svu opremu i antiterorističke jedinice i specijalne jedinice, brigade, UKP, opremljeni su najboljim sredstvima, ali ima i najbolje ljude koji su posvećeni svom poslu i spremni da se bore sa organizovanim kriminalom i korupcijom i da budu na raspolaganju građanima“, istakao je Vučić.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike