Dobitnicama igre „Uzmi račun i pobedi“ uručeni ključevi stanova u Zemunskim kapijama

Ugovori su potpisani sa Mirjanom Milovanović iz Ćićevca koja je u izvlačenju u subotu 18. maja dobila dvosobni stan u Zemunskim kapijama i Draganom Radenovićem iz Kaluđerice koji je dobio jednoiposoban stan, takođe, u Zemunskim kapijama.

Milovanovićeva je postala vlasnik stana za račun u iznosu od 2.133 dinara koji je platila u Ćićevcu, dok je Radenoviću stan doneo dobitni račun od 1.502 dinara plaćen u Beogradu.

Mali je nakon potpisivanja ugovora i uručenja ključeva čestitao dobitnicima i zahvalio im na učestvovanju u igri „Uzmi račun i pobedi“ jer, naveo je, na taj način se zajedno sa državom trude da se izborimo sa sivom ekonomijom.

„Prema sivoj ekonomiji država ima nultu toleranciju. Veoma je važno da građani Srbije to razumeju i da svaki put kada kupuju nešto uzimaju fiskalni račun. Kad god ne uzmete fiskalni račun ili vam ga ne izdaju, koristi od toga imaju samo ti koji vam nisu izdali“, rekao je ministar.

U bazi preko 75 miliona kodova

Naglasio je da sa fiskalnim računom i naplaćenim porezom deo novca ide u budžet i odatle se finansiraju plate, penzije, bolnice, škole, putevi, brze pruge.

Mali je dodao da je nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“, naišla na veliki odjek građana i da se trenutno u bazi nalazi 75 miliona jedinstvenih kodova, da je već pristiglo oko 62 miliona računa, odnosno da dnevno stiže milion i po računa.

„Ostaju nam još tri izvlačenja. Poslednje će biti 8. juna. Pozivam sve građane Srbije da se pridruženagradnoj igri, da zajedno gradimo svest o tome da treba da se borimo protiv sive ekonomije“, rekao je Mali.

Koliko su računa poslali dobitnici

Dobitnik jednoiposobnog stana u Zemunskim kapijama Dragan Radenović rekao je da je imao veliku sreću da je izvučen kao dobitnik stana, kojeg će dati deci.

Radenović je naveo da je poslao 412 računa, ali i da je i u prethodnim ciklusima učestvovao i slao i kodove i koverte, dodavši da će nastaviti i dalje da učestvuje.

Mirjana Milovanović iz Ćićevca, dobitnica dvosobnog stana u Zemunskim kapijama, rekla je da je veoma srećna i da će stan koji je dobila koristiti njena ćerka koja studira u Beogradu.

Istakla je poslala 38 računa za ovu nagradnu igru i pozvala građane da šalju račune.

Novi ciklusu nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2024“ traje od 25. aprila do 8. juna 2024. godine.

Ukupan nagradni fond obuhvata 10 stanova u Beogradu, a u svakom od pet krugova izvlače se po dva stana.

Aplikacija je dostupna u prodavnicama Google Play, Apple i Huawei, a u igri učestvuju računi sa QR kodom koji su izdati na teritoriji Srbije u skladu sa Zakonom o fiskalizaciji, ne stariji od 1. januara 2024. godine.

Pravo učešća u nagradnoj igri imaju fiskalni računi uneti do 12 časova na dan izvlačenja, a mogu učestvovati svi punoletni građani sa prebivalištem ili boravištem u Srbiji.

(RTS)