Dečjim crtežima do roditeljske kuće – najveća humanitarna izložba u 23 grada u Srbiji

Jelena Lovrenčić vodila je najtežu bitku sa 12 godina. Imala je tumor na jajniku i istakla je da taj period za nju nije bio lak.

„Ali sam imala potpunu podršku okoline, porodice, svih drugara iz škole i ne pamtim ga kao nešto loše, definitivno. Tako da, što se tiče toga, imam lepo iskustvo“, navela je Jelena Lovrenčić.

Dodala je da se lečila u Novom Sadu i da je zbog bola u stomaku hitno primljena u bolnicu.

„Otkriveno je da je upaljeno slepo crevo i na kraju se ispostavilo i tumor“, navela je Jelena i dodala da je operisana i da je sada sve u redu.

Jelena sada ima 23 godine, studira veterinu i volonterka je u NURDOR-u.

„Inspirisana volonterima na mom prvom kampu, a kasnije i na svakom sledećem, koliko su nam podrška u svakom momentu dana, da li samo razgovorom ili nam nešto pomognu da uradimo, da probijemo svoje strahove, granice. I nekako sam osetila potrebu da i ja to budem u budućnosti deci koja će biti sa nama“, navela je Jelena Lovrenčić.

Najveća humanitarna izložba dečjih crteža za roditeljsku kuću

Tamara Klarić iz NURDOR-a navela je da se najveća humanitarna izložba dečjih crteža održava u 23 grada u Srbiji.

„Minimalna preporučena donacija po crtežu je 250 dinara. Mi smo dobili 7.000 crteža iz više od 100 predškolskih ustanova i škola širom Srbije i od naše dece koja su trenutno na lečenju ili koja su završila sa lečenjem, tako da ponudićemo ih na simboličnu humanitarnu prodaju“, rekla je Tamara Klarić.

Sredstva će biti usmerena za osnivanje nove roditeljske kuće u Beogradu za decu koja su prinuđena da se zbog lečenja sa porodicom presele u Beograd.

„Daj pedalu raku“ u 30 gradova u Srbiji

Osim toga, u 12 časova, pacijenti, njihove porodice, lekari i poznate ličnosti, učestvovaće u kampanji „Daj pedalu raku“.

Vesna Bonžić iz Ženskog centra „Milica“ navela je da će se bicikli voziti u 30 gradova širom zemlje.

„Lep je dan. Sedite na svoje bicikle i dođite da zajedno damo pedalu raku“, poručila je Vesna Bonžić.

Dodala je da je poruka kampanje da je rak izlečiv ako se otkrije i leči na vreme i da apeluju da žene odvoje deset minuta dnevno za sebe i jednom u mesec dana odrade samopreglede.

(RTS)


Ostavite komentar