Decenija Fondacije „Budi human“, RTS-u priznanje za medijsku podršku

Novinarka Informativnog programa RTS-a Ana Stamenković kaže da je Radio -televizija Srbije najgledanija televizija i njen zadatak je kao javnog servisa da bude tu za sve građane i na ovaj način kada je neophodno da podstaknemo, pomognemo, podržimo.

„Ja verujem da su i moje kolege i novinari i urednici i druge kolege ko god je mogao kada je čuo da je nekome neophodna pomoć poslao sms na 3030, a mi smo u našem programu kada god je to bilo neophodno reportažama, prilozima, emsijama, pomagali ljudima“, rekla je novinarka RTS-a.

Ana Stamenković je istakla da nikada se ne zna kada će neko da se razboli, da li je to dete ili odrasla osoba, i bez obzira na napore države i u budućnosti će rad ovih fondacija biti neophodan, tako da RTS je bio i biće zauvek podrška.

„Radio-televizija Srbije je uz nas sve ove godine. Pokrenuli smo preko 1660 humanitarnih akcija za lečenje i dece i odraslih osoba. U ovom periodu smo prikupili preko 100 miliona evra, i preko 28 miliona SMS poruka je poslato na humanitarni broj Fondacije Budi human 3030“, rekla je Ljiljana Kuzmanović Vujaković iz Humanitarne fondacije „Budi human“.

U ovom trenutku imamo aktivnih humanitarnih akcija za lečenje preko 600 dece i 400 odraslih osoba. U zavisnosti od dijagnoze bolesti, neki su korisnici Fondacije od početka, i biće dok god Fondacija postoji.

(RTS)