Danica Grujičić uručila ugovore o radu najboljim diplomcima medicinskih fakulteta

Danica Grujičić je istakla da svim diplomcima želi da od najboljih 100 studenata medicine postanu najbolji specijalisti.

„Moje iskustvo pokazuje da su najbolje one karijere koje su se same gradile, a ne one koje je neko proračunato gradio. Postajete lekari u zemlji koja nije bogata, koju muče mnoge bolesti i u vremenu kada niko nije siguran da će biti samo civilni lekar“, navela je Grujičićeva na svečanoj ceremoniji dodela ugovora.

Naglasila je da mladi diplomci moraju biti svesni da je biti lekar profesija, ali i poziv i misija, koja u središte stavlja pacijenta, a ne njih same.

Prisutnima se obratio i diplomac i najbolji akademac Univerziteta u Novom Sadu Dragan Turanjanin koji je svojim kolegama poručio da je neizmerno zahvalan svima koji su doprineli uspehu najboljih studenata.

„Ovaj uspeh nije nikako samo naš i hvala svima koji su pomogli na ovom putu. Hvala svim lekarima i medicinskim sestrama koji su imali razumevanje za nas i sa nama nesebično delili znanja i iskustva“, rekao je Turanjanin, jedan od stotinu najboljih studenata u generaciji.

Ceremoniji dodele rešenja ugovora o radu prisustvovali su i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić, kao i ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović. 

Zahvaljujući ovom programu, od 2018. godine do danas zaposleno je 911 doktora i 1.750 medicinskih sestara.

(RTS)


Ostavite komentar