Dan srpskog jedinstva – u Beogradu defile, u Nišu centralna proslava, zastava povezala dve obale Drine

U centru Beograda održava se manifestacija „Dan tradicije“ u sklopu obeležavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave koji se obeležava u Srbiji i Republici Srpskoj.

Defile učesnika u narodnim nošnjama i sa zastavama kretao se od Kalemegdana kroz Knez Mihailovu, nakon čega je na Trgu republike počeo svečani koncert u kojem su učestvovali dečiji horovi, pevači i folklorni ansambli. Ideja je da mladi da kroz umetnost izraze kulturu i tradiciju svoje zemlje.

Program se nastavlja u popodnevnim časovima na Novom Beogradu u bloku 44.

U Nišu centralna svečanost

Centralna manifestacija obeležavanja praznika održava se u Nišu od 18 časova, a od 16 časova u Niškoj tvrđavi biće održan prikaz naoružanja. Biće prikazana najsavremenija sredstva kojima raspolaže Vojska Srbije.

Manifestaciji će, između ostalih, prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i patrijarh srpski Porfirije.

Praznik se obeležava širom Srbije i Republike Srpske

Praznik je obeležen i u Kraljevu polaganjem venaca na Spomenik srpskim ratnicima, čime je obeležena i godišnjica proboja Solunskog fronta.

Udruženje veterana 63. padobranske brigade i udruženja veterana iz Srbije i Republike Srpske, povodom današnjeg praznika, povezali su dve obale Drine zastavom Srbije dugom 50 metara preko mosta između Skelana i Bajine Bašte.

Zastave krase i ulice i trgove širom Srbije.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike