Dačić: Bezbednost u saobraćaju zajednička obaveza MUP-a i građana

Ivica Dačić je istakao da bezbednost na putevima i na ulicama nije samo posao policije, već da je to zajednička obaveza, i Ministarstva unutrašnjih poslova i svih građana, jer samo zajedničkim radom može da se poveća bezbednost u saobraćaju.

Prema njegovim rečima ključni cilj ovog karavana je da se podigne bezbednost svih učesnika u saobraćaju, kao i da se svima još jednom ukaže da samo jedan trenutak nepažnje u saobraćaju može dovesti do fatalnih posledica.

„Bezbednost saobraćaja je pitanje o kome mora da se govori često i glasno. Moramo da damo sve od sebe da dopremo do svakog građanina naše zemlje i zato nam je važna podrška medija, jer oni imaju veliku ulogu u promociji bezbednosti saobraćaja i ja im se zahvaljujem na tome što su prepoznali značaj ove aktivnosti i što o tome redovno izveštavaju“, naveo je Dačić.

Precizirao je da će se prvi konkretni zaključci o Karavanu bezbednosti saobraćaja, doneti nakon što se u Novom Pazaru završi prva faza projekta, ali se sada već sa sigurnošću može reći da je organizacija ovakvih događaja veoma značajna i neophodna.

Inače, posetioci Karavana bezbednosti saobraćaja iz Kruševca i okolnih mesta, a posebno najmlađi, danas i sutra imaju priliku da se druže sa policajcima i vatrogascima, kao i predstavnicima Agencije za bezbednost saobraćaja, Auto-moto saveza Srbije, Crvenog krsta, Nacionalne vozačke

Posetioci će otići bogatiji za nova iskustva i znanja koja će im pomoći da budu bezbedniji u saobraćaju.

(RTS)