Čučković: U avgustu 52 odsto više prodatih karata u gradskom prevozu, nego u istom mesecu prošle godine

Miroslav Čučković kaže za RTS da je građevinska inspekcija izašla na teren, dala rešenje o neupotrebljivosti objekta, i podnela krivičnu prijavu protiv investitora.

„Imamo preko 100 gradilišta na koje građani podnesu neku prijavu, mi to obiđemo i najčešće se problem reši. Ovde je reč očigledno o nesavesnom investitoru“, kaže Čučković.

Bolji materijalni status zaposlenih u GSP-u i u vrtićima

Slično se desilo i u Vidovdanskoj ulici, podseća on, ljudi čije su kuće ugrožene više ne mogu tu da žive, i njihove troškove mora da snosi investitor, zato su i podnete krivične prijave.

„Takva nesavesnost se desi jednom u dve godine, i mi smo tu da to rešimo“, istakao je Čučković.

Rebalansom budžeta Beograd je odvojio sredstva da se poboljša materijalni status zaposlenih u GSP-u, a sada je odlukom Skupštine grada opredeljen novac za zaposlene u predškolskim ustanovama.

„Pored vaspitača obuhvaćeni su i domari, spremačice, zaposleni u vešeraju i kuhinji. Opredeljena su i sredstva za jubilarne nagrade i solidarnu pomoć, koje će sada biti na nivou gradskog proseka“, kaže gradski menadžer.

Dnevno se u proseku proda 40.000 karata

Kada je reč o naplati karata za prevoz Čučković kaže da je dnevni prosek oko 40.000 plaćenih karata putem SMS poruka.

„U odnosu na isti period prošle godine u avgustu smo imali 52 odsto više prodatih karata. Sredstva od naplate karata biće uložena u obnovu voznog parka“, rekao je Čučković.

Grad će uložiti i jednu milijardu za obnovu puteva, nastavlja se sa rekonstrukcijom pijaca, kako i u centralnim opštinama i pijace „Kalenić“ i „Bajloni“, tako i obrenovačke i lazarevačke po ugledu na Palilulsku pijacu jer do sada tamo nije bio adekvatno opredeljen prostor za riblju pijacu, cveće i drugo.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike