Četvrti protest „Srbija protiv nasilja“ u Beogradu

Prema najavama, most Gazela ovaj put neće biti blokiran, a deo opozicionih stranka najavio je da će tokom današnjeg protesta napraviti „prsten oko RTS-a“ i poručio da ne odustaju od ranije iznetih zahteva.

Organizatori su pozvali građane da na skup ponesu po jedan cvet kao simbol borbe protiv nasilja, mržnje i podela, ali i kao simbol tuge.

Zahtevi protesta su momentalna smena svih članova REM-a, hitno ukidanje rijaliti programa i emisija koje promovišu nemoral i nasilje na televizijama sa nacionalnim frekvencijama, zabrana štampanih medija koji svojim sadržajem promovišu nasilje, agresiju i krše novinarski kodeks.

Takođe, traže smenu rukovodstva RTS-a zbog, kako su rekli, emitovanja programa koji afirmišu nasilje, kriminal i agresiju.

Zahtevaju i oduzimanje nacionalne frekvencije Pinku i Hepiju zbog, navode, kršenja zakona i promocije nasilja, agresije i nemorala.

Među zahtevima su smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, šefa Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina, usvajanje ostavke ministra prosvete Branka Ružića.

Prvi protest „Srbija protiv nasilja“ održan je 8. maja, a 12. maja građani su na drugom protestu blokirali most Gazela na dva sata.

Treći protest održan je prošlog petka, 19. maja, a tada su bili blokirani Gazela i Brankov most. 

(RTS)


Ostavite komentar