Čestitke povodom Hanuke

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je jevrejskoj zajednici u Srbiji, Jevrejima širom sveta i Izraelu praznik Hanuku.

„Našim prijateljima Jevrejima širom sveta, živopisnoj jevrejskoj zajednici u Srbiji i svima u Državi Izrael – upućujem najtoplije želje za radosnu Hanuku. Neka ova sezona bude ispunjena stalnim čudima i trajnim mirom“, napisao je Vučić na engleskom jeziku na platformi IKS (Tviter).

Premijerka Ana Brnabić istakla je da Hanuka treba da bude još jedan podsetnik da se odgovoran način suočimo sa svim izazovima i borimo za budućnost čovečanstva.

„Srdačno vam čestitam praznik Hanuku. Kultura sećanja i povezanost duboko su prožeti u veze srpskog i jevrejskog naroda i neka ovaj veliki praznik bude još jedan podsetnik da se zajedno, na dostojan i odgovoran način, suočimo sa svim izazovima i borimo za budućnost čovečanstva. Želim da Hanuka, praznik slobode i svetlosti, unese u vaše domove radost, sreću i mir. Hanuka na radost!“, navela je Brnabićeva u čestitki.

„Sa željom da praznik svetlosti bude ispunjen duhovnim blagostanjem i mirom, izražavam uverenje da će naša dva naroda, koja su kroz istoriju potvrdila neraskidive veze, nastaviti da neguju tradicionalno prijateljstvo, gradeći zajednički napredak i uspehe. Neka Hanuka donese radost, neka je srećan praznik“, navodi se u čestitki predsednika Skupštine Srbije Vladimir Orlić.

(RTS)


Ostavite komentar