Blagojević: Deca iz Ribnikara će se vratiti u čist i pristojan ambijent

Ministar za javna ulaganja Marko Blagojević rekao je za Tanjug da će do polaska u školu biti završeno renoviranje enterijera dela škole „Vladislav Ribnikar“, čiji je ulaz u Svetozara Markovića.

„Sve će biti završeno do početka nastave tako da će deca, kao što je bio najavljeno i obećano, školsku godinu započeti u pristojnom i čistom”, rekao je Blagojević i naveo je da će fasada biti gotova u prvim danima septembra, a sala za fizičko 1. oktobra.

Blagojević je podsetio da je čitav objekat škole bio predviđen za kompletnu rekonstrukciju duže vreme, ali da su se planovi promenili, zbog čega su se upustili samo u sanaciju i adaptaciju enterijera dela školskog objekta.

Planiranje malo kompleksnijih intervencija će, kako je naveo, biti moguće tek kada bude gotov plan koncepta i izgleda memorijala.

Blagojević dodaje da je naknadno na zahtev i saveta roditelja i same škole, ugovorena obnova fasade tog dela škole, kao i rekonstukcija krovnog pokrivača i dve sale za fizičko.

„Obnova dela fasade biće gotova u prvim danima septembra, a sala 1. oktobra, kada počinje i sezona nastave fizičkog u zatvorenom“, rekao je Blagojević.

Prema njegovim rečima, škola je bila u jako lošem stanju i nije bez razloga spreman projekat kompletne rekonstrukcije celog školskog kompleksa.

“S obzirom da je doneta odluka da se čitava funkcija škole preseli u deo objekta sa ulazom iz Ulice Svetozara Markovića, da se sva deca iz svih odeljenja premeste u taj deo škole, odlučeno je da se uradi renoviranje tog dela kompeksa – ne komplenta rekonstrukcija već adaptacija i sanacija kako bi deca mogla da se vrate u čist i pristojan prostor”, rekao je Blagojević.

Dodao je da je to bilo realno moguće uraditi za dva meseca koja su bila na raspolaganju.

Deca će se, kako kaže, vratiti ne u objekat u jako lošem stanju već u pristojan, čist, kakav i zaslužuju.

„Ceo kompleks predviđen je za rekonstuciju i ovaj deo u kojem je urađeno samo renoviranje biće predmet komplente rekonstuckije. Kada će to biti zavisi i od toga kako će izgledati koncept i kakav će biti izgled memorijala koji će svakao biti napravljen u delu škole čiji je ulaz iz Ulice kralja Milutina”, rekao je Blagojević.

Ministar je naglasio da će nadležni tek kada bude gotov plan koji se tiče koncepta i izgleda memorijala, moći da se upuste u planiranje malo kompleksnijih intervencija koje su zaista potrebne.

“Ono što smo sada postigli je da smo od jako lošeg i oronulog objekta stvorili čist i pristojan ambijent, dok se ne budemo upustili u ranije planirane radove koji podrazumevaju kompletnu rekonstuckiju čitavog školskog kompleksa”, naveo je Blagojević.

Podsetio je da je ugovorom predviđena isplata 18 miliona dinara za radove ugovorene početkom jula.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike