Beogradski aerodrom ponovo među najboljima u Evropi

Beogradskom aerodromu pripale su rekordne četiri nagrade Međunarodnog saveta aerodroma (ACI), u okviru programa za kvalitet usluge Airport Service Quality.

Kako se navodi u saopštenju, Aerodrom “Nikola Tesla“ nagrađen je za najbolji aerodrom po veličini od pet do 15 miliona putnika godišnje u Evropi, a dobio je i nagrade za aerodrom sa najposvećenijm osobljem, najudobniji aerodrom u Evropi i nagradu za najčistiji aerodrom u Evropi.

Naglašava se da ove nagrade predstavljaju najveće moguće priznanje za aerodromske operatere, kao i priliku da se istakne posvećenost aerodroma širom sveta konstantnom unapređenju iskustva putnika.

U saopštenju se dodaje da je Aerodrom “Nikola Tesla“ jedan od tri aerodroma iz mreže aerodroma kompanije “Vinci Airports” kog su putnici nagradili za izuzetno iskustvo u 2023. godini, a koji su nagrađeni u okviru ASQ programa kvaliteta usluge.

U programu kvaliteta usluge (ASQ), kako se ističe, učestvuje više od 400 aerodroma širom sveta, i ovaj program vodeći je pokazatelj zadovoljstva korisničkim iskustvom i predstavlja glas putnika iz celog sveta.

U saopštenju se podseća da od početka koncesije 2019. godine, beogradski aerodrom značajno povećava operativne kapacitete i komfor na svim ključnim tačkama, precizirajući da je proširen i dograđen terminal, nova, druga pista, novi sistem saobraćajnica, novi parkinzi, nova ekološka postrojenja, a najveći broj unapređenja predstavljen je tokom 2023. godine.

„Pozitivan trend proširenja i modernizacije biće nastavljen izgradnjom novih kapaciteta i sadržaja u zoni odlazaka, dok se završetak svih ključnih radova na modernizaciji očekuje tokom 2024.“, piše u saopštenju.

Dodaje se da će sve ovo omogućiti da beogradski aerodrom do kraja koncesionog perioda dostigne ukupan kapacitet od 15 miliona putnika godišnje.

(RTS)


Ostavite komentar