Belgrejd erport o odlaganju letova: Svaki aerodrom je sistem koji mora da funkcioniše koordinisano

Kompanija „Belgrejd erport“ saopštila je da je brzom reakcijom nadležnih službi Ministarstva unutrašnjih poslova, u koordinaciji sa aerodromskim službama i ostalim činiocima u avio-saobraćaju, red letenja je u najvećoj meri normalizovan sinoć oko 21.15 časova, a od jutros se saobraćaj odvija regularno.

„Kompanija ‘Belgrejd erport’ je juče u popodnevnim časovima odmah reagovala sa informacijama o dešavanju na terminalu, i redovno ažurirala komunikaciju u skladu sa razvojem situacije, uz izvinjenje zbog nastale greške u obaveznom toku putnika“, navodi se u saopštenju dostavljenom RTS-u.

Dodaju da se još jednom izvinjavaju na neprijatnostima, i zahvaljuju putnicima, avio-kompanijama, MUP-u i svim nadležnim službama na koordinaciji i saradnji da se saobraćaj normalizuje u najkraćem mogućem roku.

„Svaki aerodrom je međusobno zavisan sistem u okviru koga posluju različiti subjekti (zaposleni na aerodromu, avio-kompanije, državni
organi poput kontrole leta, granične policije itd). Svi oni čine veliku aerodromsku zajednicu i ovaj kompleksan sistem u svakom trenutku mora da funkcioniše na koordinisan način u cilju očuvanja bezbednosti, kao i adekvatnog iskustva putnika“, navode iz kompanije.

Poručuju da će „Belgrejd erport“ nastaviti da sarađuje sa nadležnim ministarstvom, regulatorom i davaocem koncesije u cilju određivanja i sprovođenja eventualnih korektivnih mera usled propusta od 21. januara, kako bi se situacije koje mogu da utiču na kašnjenje letova i potencijalno nezadovoljstvo putnika svele na minimum.

(RTS)


Ostavite komentar