Ambasada Srbije u Maroku pozvala naše državljane da se jave za pomoć, Bauer: Nema informacija da ima povređenih

Ambasada Srbije u Maroku pozvala je na Tviteru građane Srbije da se jave ako im je potrebna pomoć ili informacija, posle smrtonosnog zemljotresa koji je pogodio marokanske Atlaske planine.

„Molimo građane Republike Srbije koji se nalaze u Maroku, a potrebna im je bilo kakva pomoć, da se jave na telefon ambasade Republike Srbije u Rabatu: +212537752201 (0-24h) ili obrate putem e-mail adrese: ambrsrabat@gmail.com“, kaže se u objavi srpske ambasade u Maroku.

„Nema informacija da ima povređenih građana Srbije“

Ambasador Srbije u Maroku Ivan Bauer rekao je danas Tanjugu da nema informacija da u zemljotresu u Maroku ima povređenih građana Srbije.

Bauer je u telefonskoj izjavi za Tanjug rekao da je u neprekidnom kontaktu sa marokanskim vlastima.

Zamolio JE  građane Srbije koji borave u Maroku, a potrebna im je bilo kakva pomoć, da se jave ambasadi Srbije u Rabatu.

I Dačić uputio saučešće

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić uputio je saučešće šefu diplomatije Kraljevine Maroko Naseru Buriti i narodu Maroka povodom razornog zemljotresa.

„Duboko su me potresle vesti o razornom zemljotresu koji je pogodio vašu zemlju u kome su tragično izgubljeni ljudski životi. U ime Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i u svoje ime, upućujem Vama i porodicama žrtava izraze najdubljeg saučešća, a povređenima želje za što brži oporavak“, napisao je Dačić u saučešću, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova. 

Istakao je da se „u ovom teškom trenutku, Srbija saoseća u bolu i tuzi sa prijateljskim marokanskim narodom, spremna da pruži potrebnu pomoć i podršku u granicama raspoloživih mogućnosti“.

Više od 1.000 ljudi poginulo je u snažnom zemljotresu jačine 6,8 jedinica po Rihterovoj skali koji je pogodio Maroko, saopštili su tamošnji mediji. 

Geofizički centar Maroka objasnio je da je zemljotres bio jačine 7,2 jedinice sa epicentrom u oblasti Ighil na Atlaskim planinama

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike